ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ραβιόλι με πέστο λιαστής ντομάτας και κοτόπουλο

ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.

ΥΛΙΚΑ

το πέστο λιαστής ντομάτας

  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 γρ. Παρμεζάνα πικάντικη τριμμένη
  • 80 γρ. Κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και κόβουμε το πράσινο μέρος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

 

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 λεμόνι

 

Παρασκευή

Τεμαχίζουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο μίγμα για τουλάχιστον μια ώρα.

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C ψηνουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου απο κάθε πλευρά έως ότου πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βράζουμε τα ραβιόλι σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σερβίρουμε απλώνοντας το πέστο λιαστής ντομάτας πάνω τους και προσθέτοντας φέτες κοτόπουλου στην κορυφή.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food Blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πέστο λιαστής ντομάτας φαντάζει ένα δύσκολο υλικό για να συνδυαστεί με κρασί. Η πολυπλοκότητα και η πικάντικη γεύση του όμως το κάνουν ιδανική παρέα για ένα ξινόμαυρο, ίσως όχι το πλέον παλαιωμένο, αλλά σίγουρα ένα με δομή και ένταση. Εναλλακτικά δοκιμάστε ένα ροζέ με ένταση και σπιρτάδα!