ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πέννες με Μπρόκολο και τυρί

13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ! ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΤΕ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό Πέννες 
  • 1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια 
  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα 
  • Τα 2/3 φλυτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ 
  • 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη 
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού 
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (όσο λένε οι οδηγίες). Προσθέτουμε το μπρόκολο για τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί Cheddar σε ένα φαρδύ μπολ.
Απλώνουμε το μίγμα στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ψήνουμε χωρίς καπάκι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Λαμβάνοντας υπόψη μας τα βασικά υλικά της συνταγής που είναι το μπρόκολο, το σκόρδο και το τυρί, θα πρέπει να συνδυάσουμε με ένα κρασί που να διαθέτει ένταση, εκδηλωτικά αρώματα αλλά και σώμα. Η πικράδα του μπρόκολου θα έκανε ένα τανικό κόκκινο κρασί να δείχνει σκληρό και τραχύ. Η πρόταση μας είναι ένα δροσερό λευκό όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Sauvignon Blanc του Οινοποιείου Αργυρίου ή το Αερικό του Οινοποιείου Διγενάκη.

X
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο