ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ανοιχτό burger με κοτόπουλο και chorizo

ΑΝΟΙΧΤΟ BURGER ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ CHORIZO

ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΞΕΝΙΚΗ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 4 φέτες chorizo ή άλλο πικάντικο λουκάνικο
  • 2 φέτες τσιαπάτα, ελαφρά ψημένες
  • 1 χούφτα φύλλα ρόκας

για τη σως μαγιονέζας

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
  • 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση 2% λιπαρά)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κλωναράκια κόλιανδρο για το σερβίρισμα

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ισιώστε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς με τα χέρια σας ή τον πλάστη. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με τη ρίγανη, την πάπρικα και το ηλιέλαιο. Γυρίστε τα ώστε να καλυφθούν πλήρως και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία, και ψήστε τα στήθη κοτόπουλου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό, ενώ στη θέση του θα βάλετε το chorizo ​ή το πικάντικο λουκάνικο ​για ένα λεπτό ή δύο σε κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι με το λιωμένο σκόρδο. Απλώστε πάνω στην τσιαπάτα και καλύψτε με μερικά φύλλα ρόκας. Προσθέστε πάνω τους τα στήθη κοτόπουλου και τις φέτες chorizo ​​και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι κόλιανδρο.

Σερβίρετε με τα πικάντικες πατάτες και λίγη από τη σως μαγιονέζας στο πλάι. 

Συνδυασμός με κρασί

Το κοτόπουλο ψημένο στο τηγάνι ή στα κάρβουνα θέλει δίπλα του ένα λευκό κρασί με έντονο χαρακτήρα. Το chorizo και το σκόρδο στη σως ενισχύουν την ανάγκη για πέρασμα του κρασιού από βαρέλι προκειμένου να  μην χαθεί δίπλα στις έντονες γεύσεις του πιάτου. Εναλλακτικά ένα σχετικά ελαφρύ αρωματικό κόκκινο με φρουτώδη χαρακτήρα θα αποτελούσε καλό συνδυασμό.