Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (όσο λένε οι οδηγίες). Προσθέτουμε το μπρόκολο για τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου μαγειρέματος των ζυμαρικών.
Ξεπλένουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.
Συνδυάζουμε τα ζυμαρικά, το μπρόκολο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί Cheddar σε ένα φαρδύ μπολ.
Απλώνουμε το μίγμα στο πιάτο, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά σε συνδυασμό με την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
Τα ψήνουμε χωρίς καπάκι στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Συνδυασμός με κρασί
Λαμβάνοντας υπόψη μας τα βασικά υλικά της συνταγής που είναι το μπρόκολο, το σκόρδο και το τυρί, θα πρέπει να συνδυάσουμε με ένα κρασί που να διαθέτει ένταση, εκδηλωτικά αρώματα αλλά και σώμα. Η πικράδα του μπρόκολου θα έκανε ένα τανικό κόκκινο κρασί να δείχνει σκληρό και τραχύ. Η πρόταση μας είναι ένα δροσερό λευκό όπως το Sauvignon Blanc του Κτήματος Χατζηγεωργίου, το Sauvignon Blanc του Οινοποιείου Αργυρίου ή το Αερικό του Οινοποιείου Διγενάκη.
X