ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

ΜΙΡΜΙΖΕΛΙ - Η ΣΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ!

ΥΛΙΚΑ

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο