ΑΡΘΡΑ Cànova Σίφνος

CÀNOVA ΣΙΦΝΟΣ

ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΕΜΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΩΝΙΑ, Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ZIYAD SALEH ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ WINE PAIRINGS ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟ, ΑΠΟΓΕΙΩΝOΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Cànova Σίφνος
Είσαι διακοπές σε ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, τη Σίφνο. Γνωστή για τον γαστρονομικό της πλούτο – ας μην ξεχνάμε ότι έχει βγάλει και έναν Τσελεμεντέ – η Σίφνος έχει πάντα κάτι καινούριο και ενδιαφέρον να επιδείξει. 
Παραδοσιακά στη Μεσόγειο, το κρασί έχει άμεση σχέση με το φαγητό. Όταν εκπληκτικά ελληνικά κρασιά συναντούν έναν ταλαντούχο ελληνο-ιταλό και έναν αιγύπτιο σεφ, σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αιγαίου, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
Σας παρουσιάζουμε τη νέα μεγάλη συνεργασία του botilia.gr με το Cànova!  Ο Άγγελος Δαμουλιάνος, ιδρυτής του botilia.gr και ο γνωστός sommelier Αλέξανδρος Τριανταφύλλου συνεργάζονται με το Cànova σε ένα πρότυπο οινο-γαστρονομικό project που θα συζητηθεί. 
Τι θα πει Cànova; Στην αρχαία Ρώμη ήταν οινοπαντοπωλεία πάνω στο δρόμο στα οποία οι ταξιδιώτες σταματούσαν για ένα γρήγορο κρασί και φαγητό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η Ιταλική καταγωγή του ιδιοκτήτη Andrea Miano δεν κρύβεται.
Στο δικό μας Cànova, σε ένα από τα ωραιότερα και απάνεμα μπαλκόνια του νησιού στην Απολωνία, ο Ziyad Saleh και ο Νικόλας Ζαχαρόπουλος δημιουργούν με βάση τη νέα μεσογειακή κουζίνα που συνδυάζεται επιλεκτικά με μια μοναδικά πολύπλοκη λίστα κρασιών και εξαιρετικά προσεγμένα pairings που απογειώνουν την εμπειρία.
Επέλεξε ανάμεσα στο ταρτάρ γαρίδας μαριναρισμένο με σπιτικό ξύδι φρούτων του δάσους, μους πατάτας και σέλερι πάνω σε κράκερ ταπιόκας ή στο μοσχαρίσιο ταρτάρ με πίκλα μανιταριών enoki, Φασόλι τόνκα, λάχανο, καρότο και wasabi.
Συνέχισε με την καρμπονάρα θαλασσινών με το μιξ αυγών της θάλασσας και τον καπνιστό τσίρο, τα χειροποίητα ραβιόλι κόκορα στη δικη του κονσομέ, καπνιστό καλαμπόκι και κάσσιους ή τα νιόκι μαύρης ελιάς, aglio, olio e peperoncino με τοματίνια και κάπαρη.
Περνώντας στα κυρίως, η επιλογή ανάμεσα στο φαγγρί σε βισισουάζ γλυκοπατάτας και κρόκου κοζάνης με ωμή σαλάτα σελινόριζας και σινάπι, το φιλέτο από μπούτι αρνιού, σε πουρέ μελιτζάνας με κέτσαπ από λιαστό τοματίνι και στο μανιτάρι πορτομπέλο με γλασο τεριγιάκι, μαγιονέζα Μαύρου Σκόρδου, μους χλωρομανούρας και ανανά σχάρας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κάποιο από τα φρέσκα χειροποίητα επιδόρπια που θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το δείπνο σου και θα κάνουν την εμπειρία αξέχαστη.
Όσο για τα κρασιά; Πέρα από την πλούσια λίστα κρασιών με σπάνιες και δυσεύρετες επιλογές από όλη την Ελλάδα, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα pairing menus όπου τα signature πιάτα συνδυάζονται με συγκεκριμένα κρασιά σε ποτήρι δίνοντάς σου τη δυνατότητα να τα απολαύσεις με τον ιδανικό τρόπο.
Θα πρέπει να κάνεις υποχρεωτικά κράτηση καθώς οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες.

Στοιχεία

Cànova

Απολλωνία, Σίφνος

2284 033064

facebook page