ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σούπα με καρότο και κόλιανδρο

7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ, ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΠΛΗΣΣΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ!

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκκομένο
  • 1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 750 γραμμάρια καρότα, αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου αραιωμένο
  • Ένα ματσάκι κόλιανδρο χοντροκομμένο (κρατήστε ένα κλαδάκι για γαρνιτούρα)
  • 2 κουταλάκια μέλι
  • 4 κουταλάκια κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τον αλεσμένο κόλιανδρο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σέλινο και το καρότο. Συνεχίστε να βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Ρίξτε το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν αναμίξετε τη σούπα με τα φύλλα κόλιανδρου και το μέλι.

Επιστρέψετε στο τηγάνι και ζεστάνετε, αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήστε βαθιά μπολ γαρνίροντας με έναν λίγο κρέμα και μερικά φύλλα κόλιανδρου.

Συνδυασμός με κρασί

Προτείνουμε να τη συνδυάσετε με ένα αρωματικό λευκό ή ροζέ κρασί, με ελαφρά γλυκύτητα που θα ταιριάξει με αυτή του καρότου. Εναλλακτικά ένα πολύ φρέσκο, φρουτώδες και λουλουδάτο λευκό ξηρό. Μια νότα μπαχαρικών στο κρασί θα δέσει με το κόλιανδρο αναδεικνύοντάς το.

Προτάσεις: Κτήμα Θεόπετρα Ροζέ 2013, Traminer 2013 - Κτήμα ΓκλίναβοςSauvignon Blanc 2012-Άγγελος Νούλας

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο