Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέστε τον αλεσμένο κόλιανδρο και τσιγαρίστε για 1 λεπτό και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σέλινο και το καρότο. Συνεχίστε να βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ρίξτε το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν αναμίξετε τη σούπα με τα φύλλα κόλιανδρου και το μέλι.
Επιστρέψετε στο τηγάνι και ζεστάνετε, αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια να χρησιμοποιήστε βαθιά μπολ γαρνίροντας με έναν λίγο κρέμα και μερικά φύλλα κόλιανδρου.
Συνδυασμός με κρασί
Προτείνουμε να τη συνδυάσετε με ένα αρωματικό λευκό ή ροζέ κρασί, με ελαφρά γλυκύτητα που θα ταιριάξει με αυτή του καρότου. Εναλλακτικά ένα πολύ φρέσκο, φρουτώδες και λουλουδάτο λευκό ξηρό. Μια νότα μπαχαρικών στο κρασί θα δέσει με το κόλιανδρο αναδεικνύοντάς το.