ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σάλτσα Πέστο Κόκκινης Πιπεριάς με Λιαστή Ντομάτα

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ PESTO Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ!!

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 20 gr. Κάσιους
  • 20 gr. Κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά λίγο χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

 


ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε τις πιπεριές, τις αλείφουμε με λάδι και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Τις γυρνάμε από την άλλη μόλις μαυρίσει η μία μεριά. Στη συνέχεια, τις βγάζετε από τον φούρνο και τις κλείνετε σε σακούλα για 15 λεπτά, μέχρι να ιδρώσουν.

Ύστερα, αφού τις βγάλουμε από τη σακούλα, τις ανοίγουμε από τη μία μεριά, αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σπόρια και την φλούδα. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπερίτσα τσίλι την οποία στο τέλος την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σ’ ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πιπεριά τσίλι και σ ένα μίξερ χτυπάμε τον βασιλικό. Στο μίξερ προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στο μίξερ προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο που έχει μείνει. Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα από λεμόνι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν κι αυτά κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πιπέρι και τα κομμάτια της λιαστής ντομάτας κι ανακατεύουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Εμπιστευτείτε το  Angel's Heart Νεγκόσκα του Κτήματος Τάτση για την πέστο αυτή καθώς τα γλυκά μπαχάρια και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα που μας δίνει στη μύτη ταιριάζουν απόλυτα με τις φυτικές νότες της πέστο. Όπως και το Κτήμα Καμάρα Ροζέ του Κτήματος Καμάρα όπου η άγουρη φράουλα, η ορυκτότητα και το  γιασεμί θα απογειώσουν τις αισθήσεις σας σε συνδυασμό με τους ξηρούς καρπούς ,τις φυτικές νότες και την οξύτητα της λιαστής ντομάτας.

 

Γαβριήλ Νικολαΐδης
Food blogger    
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο