:
Για το Μαρινάρισμα
Επιλέγουμε αν θέλουμε να μαγειρέψουμε το χταπόδι βραστό ή ψητό. Μόλις το βράσουμε ή ψήσουμε, κόβουμε σε ροδέλες το πλοκάμι.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα το χταπόδι για 1 ώρα.
Βράζουμε το πλιγούρι με ½ φλυτζάνι νερό μέχρι να στεγνώσει.
Αφήνουμε το πλιγούρι να κρυώσει καλά, πριν φτιάξουμε την σαλάτα. Σε μια σαλατιέρα απλώνουμε το πλιγούρι. Και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση μαζί με τις πιπεριές κομμένες σε κύβους. Προσθέτουμε το χταπόδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα φύλλα τη φρέσκιας ρίγανης. Περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Σερβίρουμε κρύα ή ζεστή.
Συνδυασμός με κρασί
Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι το χταποδάκι και η ντομάτα. Αυτά θα πρέπει να συνδυάσουμε με το κρασί που θα επιλέξουμε. Θαλασσινά αρώματα αλλά και η οξύτητα της ντομάτας συνδυάζονται όμορφα με ροζέ κρασιά με δροσιστική οξύτητα αλλά και ελαφριά κόκκινα με μαλακές τανίνες.
Οι προτάσεις μας: Saumon 2014 - Κτήμα Χαρλάυτη, Grenache Rouge 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Κλεψύδρα 2012 - Αμπελώνες Σαμαρτζή