ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κλεψύδρα Ερυθρός - Αμπελώνες Σαμαρτζή
Κτήμα Σαμαρτζή

ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

  Άσκρη Βοιωτίας
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα καλοκαιρινό κόκκινο κρασί με εκπληκτική σχέση ποιότητας - τιμής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η σπάνια ελληνική ποικιλία Μούχταρο μεγαλουργεί στον τόπο καταγωγής της, την Βοιωτία, εκεί όπου κατάφερε να ξεφύγει από τη φυλλοξήρα που κατέστρεψε τον ελληνικό αμπελώνα και ξεκλήρισε πολλές από τις γηγενείς ποικιλίες. Γεμάτη ένταση και νεύρο αποκτά σταδιακά φανατικούς φίλους που τη λατρεύουν για τα μοναδικά χαρίσματα και τον ατίθασο χαρακτήρα της.

Σε έναν απόλυτα επιτυχημένο συνδυασμό με το γαλλικό Merlot, κατεβάζει λίγο τους τόνους και χαρίζει ένα εξαιρετικά ισορροπημένο και πολυδιάστατο κόκκινο κρασί που ενθουσίασε την ομάδα του botilia.gr.

Το Κλεψύδρα Ερυθρός 2015, πλημμυρίζει από αρώματα και γεύσεις που συνεπαίρνουν όποιον το δοκιμάζει και η τιμή του το κάνει πραγματικό πειρασμό. Απολαύστε το τώρα ή κρατήστε το για 2-3 χρόνια ακόμη.

Τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια δοκιμάστε το δροσερό.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι φωτεινό βυσσινί χρώμα με ερυθρωπές ανταύγειες.

Στη μύτη εντυπωσιακή βελούδινη αίσθηση, με το βύσσινο, το φραγκοστάφυλο και το αγριοκέρασο να σμίγουν με γλυκά μπαχαρικά, κυρίως κανέλα και βανίλια. Βιολέτα, σοκολάτα και δέρμα συμπληρώνουν το πλούσιο και έντονο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, έντονο, με μέτριας έντασης στρογγυλεμένες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Το βύσσινο ξεχωρίζει γευστικά σε πιο μαρμελαδένια μορφή ενώ τα γλυκά μπαχαρικά δίνουν τον τόνο και παραμένουν στο στόμα για ώρα στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Άσκρη Βοιωτίας
Ποικιλία Μούχταρο - Merlot
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, αγριοκέρασο, κανέλα, βανίλια, βιολέτα, σοκολάτα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΛΕΨΥΔΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, ριζότο με μανιτάρια ή ένα καλομαγειρεμένο Bourguignon.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}