ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και πιπεριές

19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ.

ΥΛΙΚΑ

▪   1 φλιτζάνι κινόα

▪   2 φλιτζάνια νερό

▪   1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

▪   1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

▪   2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

▪   2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

▪   2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

▪   Αλάτι 

▪   Μαύρο πιπέρι

▪   Κρέμα μπαλσάμικο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).

Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
food & fashion blogger

Συνδυασμός με κρασί

Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.

Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο