▪ 1 φλιτζάνι κινόα
▪ 2 φλιτζάνια νερό
▪ 1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια
▪ 1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
▪ 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
▪ 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
▪ Αλάτι
▪ Μαύρο πιπέρι
▪ Κρέμα μπαλσάμικο
Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).
Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.
Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.
Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;