Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρότα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον ζωμό και όσο αλάτι επιθυμούμε. Αφήνουμε τα καρότα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
Πολτοποιούμε το μείγμα στο blender και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε την σούπα και αν χρειάζεται αραιώνουμε με επιπλέον καυτό ζωμό ή νερό. Προσθέτουμε την σάλτσα χαρίσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Στο σερβίρισμα χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι, ανθόνερο, κύμινο και φρέσκο κόλιανδρο.
Συνδυασμός με κρασί
Πικάντικες γεύσεις με βάση το καρότο ζητάνε ροζέ κρασιά με ελάχιστη γλυκύτητα που θα σβήσει το κάψιμο και θα δροσίσει το σύνολο.