ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαροκινή Πικάντικη Καροτόσουπα

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ

ΜΑΡΟΚΙΝΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΟΣΤΙΜΗ, ΖΕΣΤΗ ΣΟΥΠΑ!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ καρότα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα χαρίσα (harissa)
  • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού ρας ελ χανούτ*
  • 600 ml. ζωμό λαχανικών ή βοδινού (καυτό)
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Στραγγιστό Γιαούρτι
  • Ροδόνερο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρότα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον ζωμό και όσο αλάτι επιθυμούμε. Αφήνουμε τα καρότα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο blender και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε την σούπα και αν χρειάζεται αραιώνουμε με επιπλέον καυτό ζωμό ή νερό. Προσθέτουμε την σάλτσα χαρίσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Στο σερβίρισμα χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι, ανθόνερο, κύμινο και φρέσκο κόλιανδρο. 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πικάντικες γεύσεις με βάση το καρότο ζητάνε ροζέ κρασιά με ελάχιστη γλυκύτητα που θα σβήσει το κάψιμο και θα δροσίσει το σύνολο.