ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μαραθοκεφτέδες

18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕΙΣ! ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 20 ml. ούζο
  • 150 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
  • 130 ml. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

ΟΔΗΓΙΕΣ


Ψιλοκόβουμε τον μάραθο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας. Τηγανίζουμε και από τις 2 μεριές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

Συνδυασμός με κρασί

Μάραθο και κρεμμύδι δίνουν έναν έντονα βοτανικό τόνο που θα αναδειχτεί ακόμη περισσότερο με το κατάλληλο κρασί. Προτιμήστε λευκά ή ροζέ κρασιά με νύξεις φυτικότητας ή αρώματα θυμαριού, ρίγανης και άλλων βοτάνων.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω

Εύα Μονοχάρη
Food blogger
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο