Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, ψιχουλιάζουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό, λίγη ρίγανη και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή νωπό, καθαρό, βαμβακερό πανί και την αφήνουμε για περίπου 45΄ έως 1 ώρα έως ότου φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο .
Αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε και τα κρεμμύδια σε φέτες.
Όταν η ζύμη είναι πια έτοιμη, λαδώνουμε ρηχό ταψί για πίτα και με τα δάχτυλα την απλώνουμε μέχρι να πιάσει περίπου όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε επάνω της τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την κάπαρη. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η λαδένια.