ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με Κολοκυθάκια

5 ΜΑΐΟΥ 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΙΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ! Η ΑΝΟΙΞΗ ΗΡΘΕ!

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 gr. στήθος κοτόπουλο
  • 750 gr. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 φρέσκο κρεμμυδάκια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφού κόψουμε το στήθος σε μέτρια φιλέτα,  ανακατεύουμε σε ένα μπωλ την μισή ποσότητα ελαιόλαδου μαζί με τον κύβο κοτόπουλου, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και αλείφουμε το κοτόπουλο. Σωτάρουμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε μια κατσαρόλα και μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σωτάρουμε και αυτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στο κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό από 2 λεμόνια και στο τέλος ζεστό ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το φαγητό και κουνάμε συνεχώς την κατσαρόλα μέχρι να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο φαγητό.

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το κοτόπουλο όσο και το κολοκυθάκι είναι συστατικά που ζητάνε λευκό κρασί. Μέτριο προς γεμάτο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα θα το βοηθήσουν να συνοδεύσει όμορφα τη σάλτσα αυγολέμονου. Ένα Βιδιανό θα είναι ιδανικός συνρυασμός ενώ και ένα Μοσχοφίλερο με σώμα θα σταθεί επάξια δίπλα του.

Οι προτάσεις μας: Βιδιανό 2014 - Ιδαία Οινοποιητική, Αμπελοτεμάχιο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο