ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αμπελοτεμάχιο Νο 211 - Βασιλική Κουμαρέλα
Βασιλική Κουμαρέλα

ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΟ ΝΟ 211 - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΜΑΡΕΛΑ

  Λεβίδι, Αρκαδία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η πιο cult Μαντινεία που έχετε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το όνομα του προκλητικό! Η ετικέτα του έξυπνη και παιχνιδιάρικη! Το περιεχόμενο δε, είναι η μεγάλη έκπληξη!

Στο Λεβίδι, στην ορεινή Αρκαδία, στο αμπελοτεμάχιο Νο 3511738-211, με πολύ προσεκτική καλλιέργεια, ιδιαίτερα χαμηλή στρεμματική απόδοση, επιλεκτικό τρύγο, μούστο από τις πρώτες ελάχιστες πιέσεις και αργή οινοποίηση, παράγεται αυτό το πλούσιο, αρωματικό, πικάντικο Μοσχοφίλερο που μας εξέπληξε.

Το Αμπελοτεμάχιο 211 της επίμονης και τολμηρής Βασιλικής Κουμαρέλα κυκλοφορεί σε περιορισμένο πλήθος αριθμημένων φιαλών και έχει ήδη αποκτήσει cult χαρακτήρα και φανατικούς θαυμαστές! Ανάμεσά τους και εμας...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι με πράσινες ανταύγειες, ένδειξη της φρεσκάδας του.

Στη μύτη, άνθη λεμονιάς, αχλάδι και τριαντάφυλλο συναντώνται με βανίλια και νότες βουτύρου.

Στο στόμα, το καλού όγκου σώμα του ξαφνιάζει με τη λιπαρότητα και τον πικάντικο χαρακτήρα του. Η οξύτητα είναι ισορροπημένη, ενώ η επίγευση είναι μακριάς διάρκειας αφήνοντας αίσθηση εσπεριδοειδών και άσπρου πιπεριού στο στόμα που κρατάει για ώρα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Λεβίδι, Αρκαδία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα άνθη λεμονιάς, τριαντάφυλλο, αχλάδι, βανίλια, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΜΠΕΛΟΤΕΜΑΧΙΟ ΝΟ 211 - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΜΑΡΕΛΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες ή μια σαλάτα με ρόκα και παρμεζάνα.

Παπαρδέλες με σαφράν και φρέσκο κρεμυδάκι

αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 τοματίνια

λίγο σαφράν
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια αποξηραμένα ζυμαρικά παπαρδέλας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα, και αρκετό για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό έως ότου βράσει. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κψιλοκομμένο ρεμμύδι και το σαφράν και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι (αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλετε) και τα τοματίνια αφού πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τις παπαρδέλες στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανάλογα με το πόσο al dente θέλετε τα ζυμαρικά σας. Αφαιρέστε 1/4 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τις παπαρδέλες και μεταφέρετέ τις στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέστε το νερό που αφαιρέσατε στο προηγούμενο βήμα, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα φρέσκου κρεμυδιού. Σερβίρετε με το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμυδάκι και όση επιπλέον παρμεζάνα επιθυμείτε.

Συνοδέψτε τα με ένα Chardonnay ή ένα ροζέ κρασί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}