ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΙΣΤΟ ΠΡΑΣΟ

ΝΟΣΤΙΜΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ! ΑΥΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ! Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΑΨΟΓΑ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΔΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΙΑΤΟ!

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο