ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παπαρδέλες με σαφράν και φρέσκο κρεμυδάκι

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙ

ΕΝΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ... ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ....

ΥΛΙΚΑ

αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 τοματίνια

λίγο σαφράν
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
300 γραμμάρια αποξηραμένα ζυμαρικά παπαρδέλας
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα, και αρκετό για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό έως ότου βράσει. Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κψιλοκομμένο ρεμμύδι και το σαφράν και αφήστε τα να βράσουν, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι (αναλόγως πόσο πικάντικο το θέλετε) και τα τοματίνια αφού πρώτα τα έχετε ψιλοκόψει. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε μέχρι να πήξει ελαφρά, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε τις παπαρδέλες στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανάλογα με το πόσο al dente θέλετε τα ζυμαρικά σας. Αφαιρέστε 1/4 φλιτζάνι νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τις παπαρδέλες και μεταφέρετέ τις στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέστε το νερό που αφαιρέσατε στο προηγούμενο βήμα, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα φρέσκου κρεμυδιού. Σερβίρετε με το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο φρέσκο κρεμυδάκι και όση επιπλέον παρμεζάνα επιθυμείτε.

Συνοδέψτε τα με ένα Chardonnay ή ένα ροζέ κρασί.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο