ΑΡΘΡΑ Ένα ταξίδι γνωριμίας με το κρασί και τον πολιτισμό της Νάουσας - Ηλέκτρα Παλλάς Πλάκα

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ ΠΛΑΚΑ

13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ (ΟΤΑΝ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30, ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ (ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ 16-18) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ, ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.

Μυηθείτε στα μυστικά, στα αρώματα και τις γεύσεις του ξινόμαυρου και πάρτε μαζί σας μια μικρή γεύση από την Νάουσα, την πόλη του Οίνου και του Πολιτισμού, της παράδοσης, των ζεστών ανθρώπων, του καλού φαγητού, της άριστης φιλοξενίας.

Πρόγραμμα εκδήλωσης «Νάουσα, Οίνος και Πολιτισμός»

  • 18:30  Αφίξεις.
  • 18:45  Γνωριμία με τους οινοπαραγωγούς και το κρασί «Νάουσα».
  • Γευστική δοκιμή στα stand των οινοπαραγωγών.
  • 19:30  Seating προσκεκλημένων.
  • 20:00  Είσοδος «Γενίτσαροι και Μπούλες»
  • Παρουσίαση δρώμενου Α΄ μέρος.
  • 20:20  Παρουσίαση της οινικής διαδρομής του ξινόμαυρου από την Δρ. Χαρούλα
  • Σπινθηροπούλου.
  • 20:30  Σέρβις εδεσμάτων.
  • Παρουσίαση δρώμενου Β΄ μέρος.
  • 21.00  Επιδόρπιο.
Την παρουσίαση του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Ναουσαίοι καλλιτέχνες Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Ιωσήφ Ιωσηφίδης.

Μενού εκδήλωσης

Κριτσίνια πολύσπορα ζυμωμένα με ξινόμαυρο και μπάτσο σε πιατέλα με ντιπ σπιτικής σάλτσας ντομάτας με πιπεριά και βασιλικό.
Προζυμένιο ψωμί με ξινόμαυρο Νάουσας.
Καναπεδάκια με μίγμα τυριών ραντισμένα με ελαιόλαδο, φασκόμηλο και ρίγανη.
Τεμαχισμένη πρασόπιτα, τσουκνιδόπιτα και κολοκυθόπιτα.
Μπουκουβάλα Νάουσας.
Σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, τριμμένο οξειδωμένο μήλο Νάουσας, καρύδια και φέτα
Σαντουιτσάκια μαριναρισμένης λιαστής ντομάτας και πιπεράτης γραβιέρας Νάουσας
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα με σως αυγολέμονο
Καπνιστό αγριογούρουνο με πιπεράτο ντιπ δαμάσκηνου αρωματισμένο με ξινόμαυρο.
Σκαντζόχοιροι με σουβλάκια από φασόλια γίγαντες και φέτα από ψημένο λουκάνικο Νάουσας, κύβο μαριναρισμένου σκληρού τυριού και ντοματίνι.
Φιλεταρισμένο αρνάκι με δεντρολίβανο πάνω σε τραγανή φωλιά από φύλλο Ναουσαίικης πίτας.
Επιδόρπια
Μηλόπιτα με κάστανα και καραμελωμένο ρετσέλι.
Μουστόπιτα με καρύδι και κανέλα.
Ψητό κυδώνι σβησμένο με ξινόμαυρο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα οινοποιεία:

  • Α.Α.Ο.Σ Βαένι Νάουσα
  • Κτήμα Κυρ Γιάννη
  • Κτήμα Μελιτζανή
  • Κτήμα Φουντή
  • Μπουτάρης Οινοποιητική Α.Ε.
  • Ε. Τσάνταλης Α.Ε.
  • Αργατία
  • Κτήμα Κελεσίδη
  • Κτήμα Διαμαντάκου
  • Οινοποιείο Δαλαμάρα
  • Κτήμα Χρυσοχόου
  • Κτήμα Καρυδά
  • Οινοποιείο Καρανάτσιου
  • Αμπελώνες Θυμιόπουλου
  • Οινοποιείο Μαρκοβίτη
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο