ΑΡΘΡΑ 10 μυστικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα μια ανάσα από την Αθήνα

10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΘΑΛΑΣΣΑ, ΗΛΙΟΣ, ΚΥΜΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ, ΟΥΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙΑ! ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ 10 ΤΕΛΕΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΥΖΕΡΙ ΚΑΙ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
10 μυστικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα μια ανάσα από την Αθήνα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι ψάχνουμε διέξοδο στις παραλίες ή σε μέρη που θυμίζουν νησί. Ψάξαμε και βρήκαμε τα 10 πιο τέλεια μυστικά ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα. Εκτός από τα προφανή υπάρχουν κάποια καλά κρυμμένα, μυστικά μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα παραλιακά, σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, δίπλα από το κέντρο της Αθήνας. Το ιδανικό σκηνικό είναι να τα συνδυάσεις με το μπανάκι σου σε κάποια από τις κοντινές παραλίες που τα περιτριγυρίζουν και να ξεκινήσεις τις διακοπές σου στην πόλη. Διάβασε παρακάτω και δε θα χάσεις!

 

  1. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Ξεφεύγοντας από το κέντρο της Αθήνας και ακριβώς πάνω στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, βρίσκεται μια ψαροταβέρνα που έχει πάρει και το όνομά της από αυτό. Η οικογένεια Κοψολαίμη έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην ψαροφαγία, από το 1980. Εκτός από εκλεκτά μεζεδάκια όπως μύδια κρασάτα, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μπορείς να απολαύσεις φρέσκιες σαλάτες με λαχανικά που μαζεύουν από το μποστάνι τους. Τα τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι σε νησί κι ας βρίσκεται μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα.

Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια, τηλ. 2291 041052

 

   2. Ο ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ

Μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο από το να μπορείς να φας δίπλα από την παραλία όπου κάνεις τις βουτιές σου; Στην παραλία της Αρτέμιδας, στη Λούτσα θα βρεις τον Ξυπόλητο, όπου πάνω από 50 χρόνια σερβίρει φρέσκα ψάρια από τις ψαρόβαρκες της περιοχής. Το όνομα του μαγαζιού οφείλεται στον πατέρα των παιδιών που τρέχουν το μαγαζί, που ήταν ψαράς και κυκλοφορούσε ξυπόλυτος. Άρα όπως καταλαβαίνεις εκεί θα φας μόνο τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Στα cult τραπεζάκια του πάνω στη θάλασσα έχουν φάει μέχρι και ο Τσιτσάνης με τη Μπέλλου.

25ης Μαρτίου Άγιος Νικόλας, Λούτσα, τηλ. 2294 028342

 

  1. ΣΑΡΔΕΛΑΚΙ ΜΕ ΘΕΑ

Όπως υπονοεί και το όνομά του, η θέα στο Σαρωνικό είναι σίγουρα μαγευτική αλλά και το φαγητό δεν πάει πίσω. Το Σαρδελάκι με Θέα είναι αδερφάκι με το Σαρδελάκι της Γλυφάδας οπότε το μενού είναι παρόμοιο, με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής. Ωστόσο εδώ έχεις την επιλογή να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη γκάμα από φρέσκα όστρακα. Παράλληλα καταφτάνει στο τραπέζι σου ο δίσκος με τα κρύα ορεκτικά για να πάρεις ό,τι σου κάνει κλίκ, όπως γινόταν στα παλιά ουζερί και μεζεδοπωλεία. Αν πάλι θες κάποιο μεγάλο ψάρι στα κάρβουνα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Στα συν η wine list, με επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, αλλά και η συλλογή με αποστάγματα για να συνοδεύσεις τα πιάτα σου.

 Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη 166 71, τηλ. 21 0967 0913

 

  1. ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ

Με ιστορία πάνω από 50 χρόνια η Ψαροπούλα στο Πόρτο Ράφτη σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια εκεί που σκάει το κύμα. Όπως κάθε ψαροταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, φημίζεται για το μαεστρικό ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά και για τις λαχταριστές μακαρονάδες που σερβίρονται μέσα σε κοχύλια.

Λ. Αυλακίου 118, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299 071292

 

  1. ΦΑΡΟΣ

Ο Φάρος είναι ένα ταβερνάκι που έχει κυριολεκτικά τα τραπεζάκια του πάνω στη θάλασσα και σου δίνει την δυνατότητα να μην απομακρυνθείς πολύ από την παραλία που πριν λίγο έκανες τις βουτιές σου. Μπορείς να απολαύσεις διάφορους μεζέδες με βάση το ψάρι, έχοντας τα πόδια σου στην άμμο. Επιπλέον, η μαμαδίστικη κουζίνα δίνει ρέστα με φανταστικές πίτες με χειροποίητο φύλλο.

Περικλέους 22, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 2294 056164

 

  1. ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ

Αν κολυμπάς στη Βάρκιζα ή στις τριγύρω μυστικές παραλίες τότε χρειάζεται να γνωρίσεις το Απέραντο Γαλάζιο. Τα τραπεζάκια βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα και φτάνουν μέχρι την ακτή. Χαζεύοντας τη θέα μπροστά σου μπορείς εύκολα να καταλάβεις πως πήρε το όνομά του. Σερβίρει εκλεκτά θαλασσινά μεζεδάκια και τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες της περιοχής, για να βουτάς στην ταραμοσαλάτα σου.

Ναυτικός Όμιλος Βάρκιζας, Ανατολική παραλία Βάρκιζας 16672, τηλ. 21 0965 5951

 

  1. ΜΑΚΑΡΕΛΟΣ

Αν μας παρακολουθείς στο Instagram (αν όχι, σπεύσε) θα έχεις καταλάβει πως ο Μακαρέλος αποτελεί αγαπημένο στέκι ψαροφαγίας - ουζερί πάνω στο κύμα, κάτω από ευκάλυπτους και λεύκες. Σε 40 λεπτά από την Αθήνα μπορείς να βρεθείς στη Νέα Πέραμο και να φας τα πιο επικά θαλασσινά που φαντάζεσαι. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις ψητό χταπόδι στα κάρβουνα, φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες, αέρινα τηγανισμένα καλαμαράκια, ολόφρεσκα μύδια και φυσικά κριθαρώτο γαρίδας από τα χεράκια της Ελένης. Στα συν, η μικρή και ευέλικτη λίστα κρασιών από τους sommelier του Botilia, που σύντομα θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο.

Εθνικής Αντιστάσεως 2, Νέα Πέραμος Αττικής 19006, τηλ.22960 32866

 

  1. Ο ΓΑΡΜΠΗΣ

Η ιστορία του Γαρμπή ξεκινά το 1924, όταν ο Πέτρος Γαρμπής αποφάσισε να μεταφέρει την ταβέρνα του από την Πλάκα στη Βουλιαγμένη τους καλοκαιρινούς μήνες. Μιας και μάζευε όλο τον καλό κόσμο της Αθήνας, οι ψαράδες του πήγαιναν πάντα την καλύτερη ψαριά τους, πράγμα που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Οι 3 κόρες του έχουν αναλάβει το μαγαζί πλέον και έτσι η κουζίνα του έχει εκμοντεριστεί. Δοκίμασε την μεσογειακή ψαρόσουπα, την αθηναϊκή με μάγουλα σφυρίδας και τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά παντζάρι.

Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι, τηλ. 210-8963480

 

  1. Ο ΛΑΜΠΡΟΣ

Ο Λάμπρος είναι μια ψαροταβέρνα από τα παλιά, για τους καλοφαγάδες Αθηναίους και με μακρόχρονη ιστορία από το 1889. Θεωρείται από πολλούς, ένας από τους καλύτερους προορισμούς για να φας καλό ψάρι, δίπλα στη θάλασσα. Η μαρμάρινη πλάκα στην σάλα υποδηλώνει την ιστορία του μέρους και σε συνδυασμό με τα φρέσκα ψάρια και τους εκλεκτούς μεζέδες κάνουν ακόμα πιο μοναδική την εμπειρία. Το μυδοπίλαφο με σταφίδες και κουκουνάρι αποτελεί σήμα κατατεθέν οπότε μην παραλείψεις να το δοκιμάσεις.

Λεωφ. Ποσειδώνος 20, Βουλιαγμένη 16671, τηλ. 210 8960144 & 210 8961829

 

  1. Η ΠΑΡΑΛΙΑ

Αν μένεις στα δυτικά προάστια ή έχεις την τύχη να έχεις εξοχικό στην ευρύτερη περιοχή της Ψάθας και του Αλεποχωρίου, τότε αυτό η ψαροταβέρνα - ουζερί πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο πρόγραμμά σου. Βρίσκεται δίπλα στο γραφικό λιμανάκι του Αλεποχωρίου, με τα κρυστάλλινα νερά και κυριολεκτικά πάνω στην άμμο. Το ιδανικό είναι να το συνδυάσεις με μπάνιο στη θάλασσα, ξεφεύγοντας από την πολύβουη Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στην κουζίνα μαγειρεύει η μαμά και η γιαγιά των παιδιών που το έχουν και το τηγάνι είναι το ατού τους. Τραγανά, σαν chips, κολοκυθάκια, πεντανόστιμα καλαμαράκια, πλούσιες γαριδομακαρονάδες αλλά και φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα είναι κάποια από τα πιάτα που μπορείς να γευτείς.

Λιμάνι Aλεποχωρίου, Κάτω Αλεποχώρι 190 12, τηλ. 22960 51310