ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα Νισουάζ με σολομό και χάντρες

ΣΑΛΑΤΑ ΝΙΣΟΥΑΖ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΧΑΝΤΡΕΣ

ΑΥΤΗ Η ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΕΥΜΑ. ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ, ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ SAUVIGNON BLANC!

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι
 1 φιλέτο σολομού
 30 ml. ελαιόλαδο
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι

Για τη σαλάτα
 100 γρ. πράσινη σαλάτα
 5 πατάτες baby
 100 γρ. χάντρες βρασμένες
 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
 1 κόκκινη πιπεριά
 5-6 ντοματίνια
 6-7 ελιές
 2 αυγά

Για το dressing
 60 ml. ελαιόλαδο
 4 αντζούγιες
 1 σκελίδα σκόρδο
 ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
 1 ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
 6-7 φύλλα βασιλικού
 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
 Μπούκοβο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Αλάτι χοντρό

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Ξεκινάμε με το ψάρι: Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από το ψάρι. Σπάμε ελαφρώς και τη σκελίδα του σκόρδου, ώστε να βγάλει τα αρώματά της και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το ψάρι σε ένα μπόλ και περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που ετοιμάσαμε. Μαρινάρουμε το σολομό για 40 λεπτά το λιγότερο.

2. Ετοιμάζουμε το dressing για τη σαλάτα: Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά αλλά κρατάμε χωριστά 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό και 6-8 φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε τα μυρωδικά σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος καρυκεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.

3. Βάζουμε τις χάντρες σε ένα μπολ, περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Στο υπόλοιπο dressing προσθέτουμε τα φιλέτα από τις αντζούγιες και ανακατεύουμε καλά πατώντας με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν.

4. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, όσο είναι ζεστές τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές από το dressing.
Βράζουμε τα φασολάκια μέχρι να μαλακώσουν και αμέσως τα τοποθετούμε σε παγωμένο νερό ώστε να μη χάσουν το χρώμα τους. Βράζουμε τ΄αυγά για 6.5-7 λεπτά ή ανάλογα με το πως προτιμάμε τον κρόκο και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.

5. Ψήνουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε λωρίδες, ενώ παράλληλα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ το σολομό. Τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά αφήνοντας στο τέλος το ψάρι το οποίο «σπάμε» σε μεγάλα κομμάτια μ΄ένα πιρούνι και τα αυγά τα οποία κόβουμε στη μέση.

Περιχύνουμε με λίγο ακόμη dressing και σερβίρουμε!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αντί για σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο, πέστροφα ή οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι που θα φιλετάρουμε
– Μπορούμε να έχουμε προετοιμάσει τα λαχανικά νωρίτερα και να συνθέσουμε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger