ΑΡΘΡΑ 9 περίεργα πράγματα που μάλλον δεν ξέρεις για το κρασί!

9 ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ 9 ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ.
9 περίεργα πράγματα που μάλλον δεν ξέρεις για το κρασί!


1.  Κάθε μπουκάλι κρασί περιέχει περίπου 1,27 kgr σταφύλια.

2.  Το κρασοπότηρο του Πυθαγόρα ήταν μια ειδική κατασκευή για να εξασφαλίσει την κατανάλωση κρασιού με μέτρο. Όταν η στάθμη υπερέβαινε ένα συγκεκριμένο όριο, το ποτήρι άδειαζε μόνο του όλο το περιεχόμενό του.

3.  O πρίγκηπας Κάρολος χρησιμοποιεί κρασί για να βάλει μπροστά την Aston Martin του. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί ένα βιοκαύσιμο από κρασί για να μειώσει τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από το αυτοκίνητο του.

4.  Σας περίσσεψε κρασί και δε θέλετε να το πετάξετε; Βάλτε το σε παγοθήκες και όποτε θελήσετε να «σβήσετε» το φαγητό σας με κρασί απλά ρίξτε ένα «κρασοπαγάκι».

5.  Όταν ο Ιπποκράτης έγραφε συνταγές φαρμάκων στους ασθενείς του, σχεδόν σε όλες έβαζε και το κρασί σαν «φάρμακο».

6.  Σύφωνα με τους ιστορικούς το κρασί έμμεσα έριξε τη Ρωμαική αυτοκρατορία. Οι Ρωμαίοι αγαπούσαν πολύ το κρασί και έπιναν πολύ, οπότε το κρασί ήταν ο Δούρειος Ίππος για κάθε λογής δηλητήρια, τα οποία οι Ρωμαίοι στρατηγοί, αυτοκράτορες κτλ έπιναν σα νεράκι μέσα στο κρασί τους.


7.  Ήξερες ότι αν ρίξεις λίγο αλάτι και νερό στον πάγο της σαμπανιέρας το κρασί παγώνει πολύ πιο γρήγορα; Μια δοκιμή θα σε πείσει.

8. Κόκκινο κρασί χύθηκε πάνω στο χαλί! Και τώρα; Ρίξτε πάνω λίγο λευκό κρασί και ο λεκές θα εξουδετερωθεί αρκεί μετά να σκουπίσετε το «κοκτέιλ» με μια πετσέτα!

9.  Στην αρχαία Ελλάδα, ο οικοδεσπότης ήταν πάντα αυτός που έπινε την πρώτη γουλιά για να αποδείξει ότι το κρασί δεν ήταν δηλητηριασμένο.