ΑΡΘΡΑ 3 γρήγοροι τρόποι για να παγώσεις το κρασί σου!

3 ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΟΥ!

ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΠΟΥ ΝΑ ΄ΝΑΙ; ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
3 γρήγοροι τρόποι για να παγώσεις το κρασί σου!

Οι επισκέπτες φτάνουν όπου να ‘ναι. Σε τρώει ότι κάτι έχεις ξεχάσει... Τι έχεις ξεχάσει... Ωχ, δεν έβαλες το κρασί στο ψυγείο! Και ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα ζεστό λευκό ή ροζέ κρασί τώρα που είναι καλοκαίρι!

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ;

Πρώτα απ΄ όλα δεν πανικοβάλλεσαι. Ορίστε 3 τρομερά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να τη βγάλεις λάδι.

 

 

Αλάτι στον πάγο

Σε μια σαμπανιέρα ή έναν κουβά, βάλε το κρασί και γέμισε τη με πάγο. Συμπλήρωσε με κρύο νερό και ρίξε μπόλικο αλάτι!

Θα αναρωτιέσαι γιατί... Το αλάτι χαμηλώνει τη θερμοκρασία ψύξης του νερού επιτρέποντάς του να γίνεται ψυχρότερο, χωρίς όμως να παγώνει. Το κρασί σου θα παγώσει πολύ γρηγορότερα (σχεδόν στο μισό χρόνο), πίστεψέ μας.

Κατά διαστήματα γύρνα τα μπουκάλια μέσα στη σαμπανιέρα για να παγώνουν ομοιόμορφα.

 

 

Πετσέτα στην κατάψυξη

Πάρε μια πετσέτα της κουζίνας, βρέξε τη και τύλιξέ τη γύρω από τη φιάλη που ξέχασες να παγώσεις. Αν δεν έχεις πετσέτα χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας. Βάλε το κρασί στην κατάψυξη και σε ένα 20λεπτο θα είναι σε τέλεια θερμοκρασία.

 

 

Παγωμένο σταφύλι

Εδώ μπορείς να το παίξεις όπως θέλεις, ακόμη και ότι επίτηδες δεν το πάγωσες για να τους δείξεις ότι έτσι είναι καλύτερο. Προϋπόθεση; Να έχεις παγώσει στην κατάψυξη ρόγες σταφυλιού, λευκού κατά προτίμηση. Ρίξε μερικές παγωμένες ρόγες σε κάθε ποτήρι και σε 3 λεπτά οι καλεσμένοι σου θα απολαμβάνουν το κρασί τους σε τέλεια θερμοκρασία.