Ένα καλό κρασί πρέπει να χαρακτηρίζεται από ισορροπία, ένταση, πολυπλοκότητα, τυπικότητα και διάρκεια.
Ισορροπία
Πρέπει όλα του τα χαρακτηριστικά να συνυπάρχουν αρμονικά. Τα αρώματα, η οξύτητα, η αίσθηση στο στόμα, η στιφάδα των τανινών του πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπια χωρίς κάποιο να ξεχωρίζει και να υπερκαλύπτει τα υπόλοιπα.
Ένταση
Πρέπει να έχει έντονα χαρακτηριστικά. Γεύσεις και αρώματα που θα σε κάνουν να τα θυμάσαι.
Πολυπλοκότητα
Να είναι πολύπλοκο τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, με εναλλαγές αρωμάτων και γεύσεων. Να εξελίσσεται στο ποτήρι αρωματικά, απελευθερώνοντας νέα αρώματα όσο αναπνέει ενώ οι γεύσεις του αλλάζουν αίσθηση στο στόμα.
Τυπικότητα
Πρέπει να είναι συνεπές με βάση τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας ή των ποικιλιών που το αποτελούν. Να ξέρεις τι περιμένεις να δοκιμάσεις και να μπορείς να το συγκρίνεις με αλλα παρόμοια.
Διάρκεια
Στο τέλος να έχει επίγευση που μένει στο στόμα για ώρα υπενθυμίζοντας τις γεύσεις του.
Αναζητήστε τα ανάμεσα στα καλύτερα του botilia.gr!