ΑΡΘΡΑ Τι είναι ο πράσινος τρύγος;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ;

16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΡΥΓΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΡΑΣΙΟΥ.

Πράσινος τρύγος είναι η διαδικασία αφαίρεσης τσαμπιών από το αμπέλι όταν αυτά είναι ακόμη άγουρα, προκειμένου να μειωθεί η απόδοσή του. Στη Γαλλία είναι γνωστός ως vendange verte.

Ο πράσινος τρύγος είναι μια σύγχρονη πρακτική για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Αφαιρώντας τα μικρά ακόμη άγουρα στέμφυλα, αναγκάζει το αμπέλι να αφιερώσει όλη του την ενέργεια στην ωρίμανση και την ενίσχυση των τσαμπιών που θα απομείνουν. Αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ωρίμανση και  η συμπύκνωση των γευστικών συστατικών σε λιγότερα σταφύλια. Με τη σωστή οινοποίηση, αυτά μπορούν να δώσουν εξαιρετικά κρασιά.

Στον αντίποδα, η αυξημένη παραγωγή έχει συνήθως δίνει σταφύλια χωρίς χαρακτήρα από τα οποία παρασκευάζεται εξίσου αδιάφορο κρασί.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο