ΑΡΘΡΑ #GivingTuesday2023 Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία!

#GIVINGTUESDAY2023 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ!

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ, ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ;! ΜΕ ΤΗ #GIVINGTUESDAY2023, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!
#GivingTuesday2023 Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία!

Το Giving Tuesday είναι μια ιδέα που ξεκίνησε το 2012 στις ΗΠΑ, με σκοπό να ενθαρρύνει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους να κάνουν κάτι καλό! Εμπνευστής της ήταν ο Henry Timms που σκέφτηκε να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τεχνολογία, για να προωθήσει τη φιλανθρωπική προσφορά. Αυτή λοιπόν η αρχικά απλή ιδέα, στη συνέχεια πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και κατέληξε σε μια μοναδική συνεργασία με το United Nations Foundation. Το αποτέλεσμα ήταν η απήχηση του κόσμου να γίνει τεράστια και τελικά να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κίνημα, που δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να βοηθήσουν μέσω φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τους συνανθρώπους τους και να γιορτάσουν τη χαρά του να προσφέρεις! Για να καταλάβεις ακριβώς, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το 2022 τα έσοδα κατέρριψαν το ρεκόρ, με 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια τελικά να καταλήγουν σε κοινότητες και στη συνέχεια σε ανθρώπους, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα της καθημερινότητάς τους!

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, είναι ο ελληνικός σύνδεσμος «γέφυρα» που θα ενώσει όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή γενναιοδωρίας. Έχει στο δυναμικό του πάνω από 800 κοινωφελείς οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζεται και προσφέρουν μαζί βοήθεια, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο κάθε ευάλωτης ομάδας που χρειάζεται υποστήριξη, στον τομέα της υγείας, της μόρφωσης, της αποκατάστασης, τόσο σε επίπεδο συλλογικό, όσο και σε μεμονωμένα άτομα και οικογένειες.

Φέτος για πρώτη φορά το Botilia.gr, στηρίζει έμπρακτα αυτό το μεγάλο έργο και θα διαθέσει το 5% από τις αγορές που θα κάνεις την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο ΔΕΣΜΟ. Μέσα από ένα ντόμινο αγάπης, θα μετατρέψουμε τη δική σου, τη δική μας και τη δική τους προσφορά, σε μια πανίσχυρη δύναμη συλλογικής θέλησης και συνεισφοράς, σε όλες τις ομάδες που το έχουν ανάγκη παντού στην Ελλάδα.

Μια σημαντική υπενθύμιση, πως οι μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν συλλογικά να δημιουργήσουν μια σημαντική και ουσιαστική διαφορά! #GivingTuesday2023