Για τη γέμιση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την ψήνουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι και τα λιώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο έως ότου γίνει διάφανο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Στην τάρτα με την ήδη ψημένη ζύμη απλώνουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση από τα κρεμμύδια και τη γραβιέρα.
Απλώνουμε το αχλάδι κυκλικά, αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε φέτες. Καλύπτουμε με τυρό σε τρίμμα και το βάζουμε στον φούρνο για 40 λεπτά στους 180°C. Όταν μαλακώσει καλά το αχλάδι είναι έτοιμο.