ΑΡΘΡΑ Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2015!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ 2015!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ BOTILIA.GR ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΡΑΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟ 2015!
Τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2015!

15. Merlot 2013 - Κτήμα Μπουγιούρη

Το κρασί αποκάλυψη της προηγούμενης χρονιάς επιστρέφει ακόμη καλύτερο, αποδεικνύοντας ότι η απόλαυση δεν χρειάζεται πάντα να κοστίζει ακριβά!

Δίνοντας νέο νόημα στον όρο value for money το Merlot 2013 του Κτήματος Μπουγιούρη εξακολουθεί να μαγεύει όπου εμφανίζεται και να κλέβει την παράσταση.

14. Μαλαγουζια 2015 Κτήμα Μπουγιούρη

Στην πιο αρωματική μάλλον εκδοχή της ποικιλίας που μπορείς να φανταστείς, γεμάτη φρεσκάδα αλλά και σπιρτάδα στο στόμα, η Μαλαγουζιά 2015 του Κτήματος Μπουγιούρη βάζει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι το επόμενο αγαπημένο σου κρασί.

13. Euphoria 2013 - Οινοποιείο Ντουράκη

Έχοντας περάσει 9 μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο της Κρήτης αφού έχουν συλλεχθεί υπερώριμα, τα σταφύλια της ποικιλίας Ρωμέικο αποξηραίνονται μερικώς χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της περιεκτικότητάς τους σε νερό. Από τον παχύρευστο χυμό τους προκύπτει το Euphoria, ένας φυσικώς γλυκύς οίνος που συμπυκνώνει αρώματα λουλουδιών και αποξηραμένων φρούτων με μοναδική ένταση. 

12. Μοσχάτο Σπίνας - Οινοποιείο Στραταριδάκη

Από το νοτιότερο οινοποιείο της Ευρώπης, μοναδικά φινετσάτο και αρωματικό, το Μοσχάτο Σπίνας του Οινοποιείου Στραταριδάκη επανέφερε την ξεχασμένη ποικιλία στον οινικό χάρτη καθιερώνοντάς τη στον Κρητικό αμπελώνα.

11. Βίος Πρώτος - Οινοποιείο Διγενάκη

Με ελαφρύ πέρασμα 20% της παραγωγής από βαρέλι, το Βίος Πρώτος 2014 του Οινοποιείου Διγενάκης απόκτησε αξιοζήλευτη δομή και ραχοκοκαλιά που ενισχύει τον ήδη πληθωρικό χαρακτήρα της ποικιλίας.

10. Παλιοκαλιάς 2013 - Οινοποιία Δαλαμάρα

Απόλαυσε τον Παλιοκαλιά 2013 του Οινοποιείου Δαλαμάρα, ένα από τα καλύτερα δείγματα της νέας, γεμάτης φρούτο και ένταση γενιάς Ξινόμαυρων και ετοιμάσου να αγαπήσεις τη νέα Νάουσα αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

9. Αυλοτόπι 2006 - Κτήμα Τσέλεπου

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Cabernet Sauvignon, το Αυλοτόπι 2006 του Κτήματος Τσέλεπου είναι ένα μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης της ποικιλίας.

8. ΜΕΤΑ Πιερία Ερατεινή

Οι δύο καταξιωμένοι οινολόγοι Αντρέας Πάντος και Παύλος Αργυρόπουλος πειραματίστηκαν χρόνια με την ευοξείδωτη ποικιλία Μαλαγουζιά φτάνοντάς τη στα άκρα, εξαντλώντας τις οξειδωτικές αντοχές της σε ένα πορτοκαλί κρασί που θυμίζει sherry.

7. Fine Assyrtiko - Ανατολικός Αμπελώνας

Το Fine Assyrtiko & Malagouzia 2014 της Ανατολικός Vineyards από τα Άβδηρα της Θράκης είναι το λευκό κρασί που κλέβει την παράσταση σε διεθνείς εκθέσεις και συλλέγει βραβεία όπου βρεθεί.

6. Μικροί Οινοποιοί - Οικογένεια Παπαργυρίου

Οι πιτσιρικάδες της Οικογένειας Παπαργυρίου, ο 15χρονος Δημήτρης και ο 12χρονος πλέον Αλέξανδρος επιστρέφουν για 3η χρονιά με ένα κρασί που κάνει τον πατέρα τους Γιάννη περήφανο και δείχνει ότι το μέλλον του κτήματος είναι σε πολύ καλά χέρια.

5. Brut Cuvee Speciale - Κτήμα Καρανίκα

Έχοντας χαρακτηριστεί ως αφρώδες παγκόσμιας κλάσης και με διθυραμβικές κριτικές από ειδικούς της σαμπάνιας όπως ο Tom Stevenson, το Brut Cuvee Special του Κτήματος Καρανίκα, κάθε χρόνο απλά επιβεβαιώνει ότι είναι μάλλον το καλύτερο ελληνικό αφρώδες κρασί.

4. Old Roots - Κτήμα Τάτση

Το Old Roots Ξινόμαυρο 2011 του Κτήματος Τάτση είναι ένα κόσμημα της περιοχής και ο άξιος νικητής του 15ου Διεθνούς Διαγωνισμού Θεσσαλονίκης. Νεαρό ακόμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κόκκινου κρασιού που θα συνεχίσει να εξελίσσεται για τουλάχιστον 15 – 20  χρόνια ακόμη!

3. Fine Mavroudi - Ανατολικός Αμπελώνας

Η προζυμωτική κρυοεκχίλιση και η ζύμωση πραγματοποιήθηκαν σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια 225 lt με χρήση μόνο γηγενών, αυτόχθονων ζυμών ενώ ακολούθησε 18μηνη ωρίμανση με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Χωρίς καμιά οινοποιητική παρέμβαση εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα κλείνοντας μαγικά αρώματα και γεύσεις μέσα στην όμορφη φιάλη του.

2. Cuccuvaia 2009 - Κτήμα Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος

Το εκπληκτικό Cuccuvaia 2009 ήδη ανήκει στα cult κρασιά της Ιταλίας, με τη φήμη του να εξαπλώνεται από στόμα σε στόμα. Υπόσχεται να σε μαγέψει και να σε κάνει περήφανο για τα κατορθώματα του «il Greco».

1. Τέσσερα 2011 - Κτήμα Αϊβαλή

Η οινοποίηση του μοναδικά συμπυκνωμένου, υπερπολύτιμου καρπού γίνεται σε ανοιχτή δεξαμενή με ιδιαίτερα μακρά εκχύλιση 45 ημερών με εμβάπτιση των στεμφύλων. Είναι το πρώτο ελληνικό κρασί που παρέμεινε 36 συνολικά μήνες σε βαρέλι με τους πρώτους 20 από αυτούς να είναι σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και τους επόμενους 16 σε αμερικάνικα.