ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού
ROAST BEEF ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΕΥΜΑ! ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΓΙΟΡΤΙΝΟ, ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ!
ΥΛΙΚΑ
- 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
- 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
- 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
- 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
- 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
- Λίγο θυμάρι
Για τη σάλτσα:
- 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
- 2 κύβους βοδινού
- 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
- 400ml κόκκινο κρασί
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
- Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
- Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.