ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ψητά στήθη κοτόπουλου με λάιμ

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΨΗΤΑ ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΛΑΙΜ

ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ CHARDONNAY, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΣ! ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!

ΥΛΙΚΑ

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ (από περίπου 1/2 λάιμ)
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λάιμ (από 2 λάιμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου με το κόκκαλο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανάψτε το γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, και το πιπέρι.

Ψήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας συχνά με το γλάσο, για περίπου 8 λεπτά. Γυρίστε τα στήθη συνεχίζοντας να αλείφετε μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 4- 5 λεπτά ακόμη και στη συνέχεια απομακρύνετε από τη φωτιά.

Σε ένα μικρό ανοξείδωτο κατσαρολάκι  βάλτε το υπόλοιπο γλάσο και αφήστε το να βράσει για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και περιχύστε το ψητό κοτόπουλο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα κύρια υλικά της συνταγής μας είναι το κοτόπουλο, το λάιμ και το μέλι. Το κρασί που θα συνδυαστεί ιδανικά με ένα τέτοιο πιάτο θα είναι λευκό ή ροζέ με αισθητή οξύτητα και φρουτώδη αρώματα για να σταθεί επάξια δίπλα στο γλάσο λάιμ. Ένα Chardonnay είναι μια εξαιρετική επιλογή καθώς τα φρουτώδη του αρώματα θα υποστηρίξουν το λάιμ ενώ δεν υστερεί σε οξύτητα και σώμα. Ένας συνδυασμός με SauvignonBlanc θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή.

Οι προτάσεις μας: Chardonnay 2013 – Κτήμα Κοκοτού,  Ψαρραίος Λευκός 2013 – Κωνσταντίνος Ψαρραίος.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο