ΑΡΘΡΑ Πως να αγοράσετε κρασί για τον γάμο σας

ΠΩΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΑΣ

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΚΡΑΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΣΑΣ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΗΔΗ...
Πως να αγοράσετε κρασί για τον γάμο σας

Σίγουρα οι προετοιμασίες ενός γάμου μπορούν να είναι εξαντλητικές. Νυφικά, κουστούμια, πρόβες, προσκλήσεις, μπουμπουνιέρες, ουφ... τελειώσαμε με όλα αυτά! Και τότε ξεκινάει το μεγάλο άγχος – η ΔΕΞΙΩΣΗ!

Βασικότερος παράγοντας της επιτυχίας μια γαμήλιας δεξίωσης είναι η μουσική και αμέσως μετά ακολουθεί το ποτό ή το κρασί! Θέλετε να ακούσετε τη συμβουλή μας για έναν επιτυχημένο γάμο; Φροντίστε να έχετε αρκετό κρασί για το γάμο σας...

Για όλους όσους σχεδιάζουν γάμους, δικούς τους ή άλλων, αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να παραγγείλετε κρασί.

 

Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό

Για να υπολογίσουμε πόσο κρασί θα χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε κάποιες βασικές υποθέσεις και απλά μαθηματικά.

Η βασική μας υπόθεση είναι ότι κατά μέσο όρο ένα άτομο σε μια τέτοιου τύπου εκδήλωση καταναλώνει περίπου 2 ποτήρια κρασί ανά μια ώρα.

Πολλαπλασιάστε λοιπόν το πλήθος των ατόμων που πίνουν (αφαιρέστε τα παιδιά) x 2 x τον αριθμό των ωρών που υπολογίζετε ότι θα διαρκέσει το πάρτι σας.

Αυτή είναι περίπου η ποσότητα κρασιού που θα χρειαστείτε, μετρημένη σε ποτήρια. Για να υπολογίσετε τα μπουκάλια κρασιού που θα χρειαστούν για τον γάμο σας, διαιρέστε το παραπάνω νούμερο δια 5.

Αν στη δεξίωση σερβίρεται μόνο κρασί και μπύρα, τότε υπολογίστε περίπου 75% της συνολικής ποσότητας σε κρασί και 25% σε μπύρα. Αν σερβίρονται και άλλα αλκοολούχα ποτά ή κοκτέιλ, υπολογίστε περίπου 50% σε κρασί.

 

Επιλέξτε ανάλογα με την εποχή του χρόνου

Βασική πρόβλεψη που πρέπει να κάνετε είναι πόσο λευκό, πόσο κόκκινο, πόσο ροζέ και πόσο αφρώδες θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο. Αυτό σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες τη μέρα του γάμου!

Αν μιλάμε για καλοκαιρινές, ζεστές βραδιές η αναλογία γέρνει σημαντικά προς τα λευκά με τα κόκκινα να περνούν σε δεύτερο ρόλο. Αν πάλι ο γάμος γίνει χειμώνα προετοιμαστείτε δίνοντας έμφαση στα κόκκινα κρασιά.

 

Πόσο πρέπει να κοστίζει το κρασί που θα επιλέξω;

Οι γάμοι ήδη κοστίζουν πολύ! Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε αρκετό κρασί για τους καλεσμένους σας χωρίς να ξεφύγετε όμως οικονομικά (εκτός κι αν θέλετε). Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά εξαιρετικά κρασιά κάτω από 10 € ή και κάτω από 6 € αν θέλετε.

Αναζητήστε κρασιά με εξαιρετική σχέση τιμής / ποιότητας καθώς η ποσότητα θα είναι μεγάλη. (Ξέρετε ότι είμαστε οι ειδικοί σε αυτό ε;)

 

Φροντίστε να είναι στη σωστή θερμοκρασία

Βασικό είναι τα λευκά κρασιά που θα σερβιριστούν στο γάμο να είναι παγωμένα (8-10ο C) και τα ερυθρά σε θερμοκρασία γύρω στους 16 – 17ο C. Αν ο γάμος γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες καλό θα είναι η θερμοκρασία να είναι περίπου 1 – 2ο C χαμηλότερη καθώς θα ζεσταθεί γρήγορα.

 

Δοκιμάστε πριν αγοράσετε

Όσο και να σας λέει το catering ή ο χώρος εκδηλώσεων πόσο καταπληκτικό είναι το κρασί που θα σερβίρουν στον γάμο σας, επιμείνετε να το δοκιμάσετε!

Ίσως να είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα μπουκάλι πριν παραγγείλετε όλη την ποσότητα ή να ζητήσετε να το δοκιμάσετε. Αν δεν αρέσει σε εσάς, το πιθανότερο είναι να μην αρέσει και στους καλεσμένους σας.

 

Αν χρειάζεστε βοήθεια με το κατάλληλο κρασί για τον γάμο σας, η ομάδα ειδικών του botilia.gr είναι στη διάθεσή σας!

Καλέστε μας στο 211 8508688 ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας από τους sommeliers του botilia.gr θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να σας βοηθήσει στην επιλογή.