:
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, μέχρι να γίνουν al dente.
Ταυτόχρονα σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μισό αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον βολβό από τα κρεμμυδάκια, 30 ml. ελαιόλαδο και λίγο νερό από τις πένες & τα πολτοποιούμε. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουμε τις πένες ,τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο αβοκάντο σε μικρά κομματάκια, τη σάλτσα μας, κύμινο και πιπέρι, κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Στο τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο, το τσίλι και τον βασιλικό.
Σερβίρουμε τις πένες ζεστές ή κρύες, ανάλογα με τις προτιμήσεις της παρέας.
Extra Tip!
-Αντί για ανθότυρο, δοκιμάστε το με κρεμώδες τυρί.
- Αν δεν θέλετε καθόλου τυροκομικά, αντικαταστήστε τα με ξύσμα & χυμό λεμονιού.
-Προσθέστε ότι μυρωδικά έχετε ευχαρίστηση κι απολαύστε!
Συνδυασμός με κρασί
Το πιάτο έχει φυτικά στοιχεία και λιπαρότητα αλλά και φρεσκάδα, οπότε ιδανικό ταίρι θα ήταν ένα λευκό κρασί με ελαφρώς «πράσινο» χαρακτήρα, λεπτά αρώματα φρούτων και λιπαρή αίσθηση. Πρώτο ταίρι θα μπορούσε να είναι μια τυπική ζουμερή Μαλαγουζιά με ισορροπημένη οξύτητα, φυτικά αρώματα δυόσμου και βασιλικού και λιπαρό στόμα όπως η μαλαγουζιά από το Κτήμα Αργυρίου. Σαν δεύτερο ταίρι θα διάλεγα ένα Βιδιανό από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη με λεπτά αρώματα πυρηνόκαρπων και φυτικά στοιχεία χαμομηλιού, μέτρια οξύτητα και ελαιώδη αίσθηση
Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.