ΑΡΘΡΑ Το Santa Margherita ανακυρήχθηκε Οινοποιείο της Χρονιάς

ΤΟ SANTA MARGHERITA ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ SANTA MARGHERITA ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΡΙΤΟ GAMBERO ROSSO 2021 ITALIAN WINE GUIDE ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ, ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΥΝ ΕΠΕΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ PINOT GRIGIO SANTA MARGHERITA!
Το Santa Margherita ανακυρήχθηκε Οινοποιείο της Χρονιάς

Το Οινοποιείο Santa Margherita ανακηρύχθηκε Οινοποιείο της Χρονιάς από το έγκριτο  Gambero Rosso 2021 Italian Wine Guide και είμαστε κάτι παραπάνω από χαρούμενοι για αυτό! Η μεγάλη αυτή διάκριση συν έπεσε με τον εορτασμό για τα 60 χρονιά από την πρώτη κυκλοφορία του iconic και σταθερά αγαπημένου Pinot Grigio Santa Margherita! Τέλειο;

Τι ήταν όμως αυτό που έκανε το οινοποιείο να ξεχωρίσει ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα;  Αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν η «ποιότητα στην ποσότητα». Πιο συγκεκριμένα  το οινοποιείο Santa Margherita έχει κάτω από την ομπρέλα πολλά οινοποιεία σε όλη την Ιταλία όπως το Ca ‘del Bosco και το  Cà Maiol στη Λομβαρδία. Καλλιεργεί πάνω από 700 εκτάρια σε πολλές και διαφορετικές περιοχές και παρόλα αυτά καταφέρνει και διατηρεί σε όλα τα κρασιά του σταθερά υψηλή ποιότητα. Με απλά λόγια όλα δουλεύουν σαν καλογυαλισμένη μηχανή και ο κοινός στόχος όλων των μελών και των συνεργατών του οινοποιείου είναι να κάνουν το όνομα  Santa Margherita συνώνυμο με την ποιότητα και τη σταθερότητα. Δοκιμάζοντας την Franciacorta Ca ‘del Bosco  αλλά και το Pinot Grigio κάθε χρονιά καταλήγουμε πως δεν είναι τυχαία ανάμεσα στα καλύτερα και πιο δημοφιλή Ιταλικά κρασιά αρά μάλλον το στόχο τους τον είχαν πετύχει πολύ πριν βραβευτούν.

Επιπροσθέτως το οινοποιείο μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής και σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να αναδιαμορφώσει πολλές και διαφορετικές σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της Ιταλίας. Με μοντέρνες τεχνολογίες, σεβασμό στο περιβάλλον και προσήλωση στην ποιότητα δημιουργούν κρασιά με τυπικότητα και χαρακτήρα. Μια ακόμα σημαντική κατάκτηση του οινοποιείου είναι πως αποτελεί σήμερα κομμάτι της σύγχρονης οινικής ιστορίας της Ιταλίας και παράδειγμα προς μίμηση για πολλά οινοποιεία στον κόσμο. 

Φέτος το οινοποιείο γιορτάζει τα 60 χρόνια από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του Pinot Grigio! Το 1961 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη και καθιέρωσε και ένα στυλ που πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν ή να ακολουθήσουν. Δεν άργησε να αποκτήσει φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο και σήμερα εξάγεται σε 90 διαφορετικές χώρες. Τα φρέσκα και ντελικάτα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού, σταφυλιού και λευκών λουλουδιών σε συνδυασμό με την ισορροπημένη οξύτητα του το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλές στο θηλυκό κοινό (ανάμεσα τους και η Kylie Jenner, της γνωστής οικογενείας). Παράλληλα η ευκολία με την οποία μπορεί να συνοδεύσει ποικίλα πιάτα και κουζίνες το έχουν αναγάγει σε μεγάλο Passe-partout. 

Τι να κρύβει το μέλλον για το Santa Margherita; Πιθανόν να επεκταθούν και σε άλλες ζώνες ή σε άλλες αγορές σπάζοντας το δικό τους προσωπικό ρεκόρ. Αναμένεται σύντομα να παραλάβουμε το ροζέ Prosecco τους, ένα κρασί που αναμένεται να σπάσει ταμεία. Με άλλα λόγια το μέλλον διαφαίνεται λαμπρό!