ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ! ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ! ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΚΡΑΣΙΑ!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

Οι προτάσεις μας: Terra Nera 2013 - Αρτέμης Καραμολέγκος, Σαντορίνη 2013 - Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Sauvignon Blanc 2014 - Κτήμα Χαρλαύτη

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο