Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.
Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.
Ανακοινούμε την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.
TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.
από το σεφ Σάββα Λάμπρου