ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια Γεμιστά

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΝΗΣΤΙΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΟ !

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 kg καλαμάρια
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 Πράσσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 κούπα ρύζι για πιλάφι (σπιρωτό)
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 

ΟΔΗΓΙΕΣ


Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας την πλαστική μεμβράνη και το δέρμα τους. Αφαιρούμε  τα κεφάλια, τα τοποθετούμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα ψιλοκόβουμε.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.  Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα κεφάλια και στο τέλος  το ρύζι για σωταριστούν όλα μαζί.

Σβήνουμε με ½ ποτήρι λευκό κρασί

Ρίχνουμε στο μείγμα την πιπεριά Φλωρίνης κομμένη, τον άνιθο και τον δυόσμο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε τα καλαμαράκια εως τα 2/3/ με τη γέμιση και τα κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

Στάζουμε λίγο ελαιόλαδο στα καλαμάρια εξωτερικά, αλάτι , πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.

Τα βάζουμε σε ταψί, τα περιχύνουμε με λίγο νερό, κρασί και λάδι και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς .

Ψήνουμε για 35’-40’ (μέχρι να μαλακώσει το ρύζι)


από το  σεφ Σάββα Λάμπρου

 

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο