ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρόνια με σύκο και προσούτο

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ! ΤΟ ΣΥΚΟ!

ΥΛΙΚΑ

 

  • 8 λεπτές φέτες προσούτο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1/2 μέτριο κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι
  • 10 φρέσκα, ώριμα σύκα κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ζυμαρικά της επιλογής σου (για 2 άτομα)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Βράζει γρηγορότερα χωρίς αλάτι. Προσθέστε αλάτι όταν ήδη βράζει.

Παράλληλα και μέχρι το νερό των ζυμαρικών να πάρει βράση, ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διαφανές, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε συχνά για περίπου 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τα σύκα, το μπαλσάμικο, το πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά για να αναμειχθούν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου τα σύκα αρχίσουν να λιώνουν, περίπου 3 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να είναι "al dente" ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αδειάζοντας το μείγμα με τα σύκα πάνω τους.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με προσούτο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Πλούσια λευκά κρασιά και ζουμερά ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο ροζέ. Το φρούτο άλλωστε θέλει φρούτο!