ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λεμονάτο γιουβέτσι με κοτόπουλο και κοφτό μακαρονάκι

ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΘΑ ΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ. ΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΒΑΡΕΛΑΤΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ!

ΥΛΙΚΑ

250g Κοφτό μακαρονάκι Ολικής Άλεσης
1200 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 καρότα, σε κυβάκια
2 πράσα, χοντροκομμένα
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
50ml χυμό λεμονιού
1100ml ζεστό ζωμό κοτόπουλο
80ml ελαιόλαδο
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αρχικά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Έπειτα, σε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε με τα 40ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και τα πράσα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2’. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, 500ml από το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 περίπου λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη, ζεστό. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι τον υπόλοιπο ζωμό, το ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C. Κατόπιν βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί, αν θέλουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger