ΑΡΘΡΑ Κρασί: ο παράδεισος του Pasta Lover!

ΚΡΑΣΙ: Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ PASTA LOVER!

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΡΥΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΞΩ; ΤΙ ΤΡΩΜΕ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤO ΠΙΟ ΕΥΚΟΛO, ΝΟΣΤΙΜO, ΓΡΗΓΟΡO ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟΛΥΤΟ “COMFORT FOOD”!
Κρασί: ο παράδεισος του Pasta Lover!

 

Τώρα που έπιασαν τα κρύα, που διάθεση για έξω; Συνήθως μαζευόμαστε σε σπίτια με φίλους ή αράζουμε στον καναπέ να δούμε καμία ταινία. Τι τρώμε; Μα φυσικά τo πιο εύκολo, νόστιμo, γρήγορo και παράλληλα απόλυτο “comfort food” : Μακαρόνια κυρίες και κύριοι! Γίνονται σε 10 λεπτά και αρέσουν σε όλους. Επιπλέον οι συνδυασμοί υλικών και σαλτσών είναι σχεδόν άπειροι, άρα δεν τα βαριέσαι εύκολα. Και φυσικά μπορείς να σετάρεις πολλά και τελείως διαφορετικά κρασιά.

1) Ξεκινάμε λοιπόν με την πρώτη και πιο κλασσική επιλογή: Σπαγγέτι με σάλτσα τομάτας. Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο αποτελεί σίγουρο success story, αφού τα φυτικά και ντοματένια αρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. Προσθέστε γενναίες δόσεις παρμεζάνας και βάλτε στα ποτήρια Moschopolis 8!

2) Δεύτερη και αγαπημένη : Καρμπονάρα. Η κλασσική Ιταλίδα με την κρέμα παρμεζάνας – αυγού και παραδοσιακά χοντροκομμένο Guanciale ( «μπέικον» από μάγουλα χοιρινού) ζητάει δίπλα της κάτι πλούσιο μεν αλλά χωρίς τανίνες λόγω αυγού. Μια βελούδινη μπαχαρένια Νεμέα (έχει μπόλικο πιπεράκι το πιάτο) θα ταιριάξει γάντι. Η ζουμερή Νεμέα του Κτήματος Γκόφα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

3) Λιγκουίνι με σάλτσα μανιταριών. Εδώ θέλουμε όγκο και γήινο στοιχείο οπότε ένα πλούσιο βαρελάτο Chardonnay όπως το El Enemigo Chardonnay , με τον ξηροκαρπάτο και λιπαρό χαρακτήρα του θα απογειώσει το γεύμα σας. Αν επιμένετε σε κόκκινο, τότε ένα φινετσάτο αλλά γήινο Pinot Noir θα σώσει την κατάσταση και θα δέσει μοναδικά με τα μανιτάρια ιδίως αν είναι άγρια. Πορσωπικά ποντάρω στο Barda Bodegas Chacra, από την μακρινή Παταγονία.

4) Παραδοσιακή μακαρονάδα με κιμά. Στιβαρό κοκκινιστό κιμαδάκι με τα μπαχάρια του και μπόλικο τυρί τριμμένο, θα δέσει τέλεια με ένα πικάντικο Syrah όπως το Syrah Κτήμα Kitrvs

5) Γαριδομακαρονάδα. Θαλασσινή αλλά με σκόρδο και μπόλικο μαϊντανό, ταιριάζει εξαιρετικά με ένα Sauvignon blanc όπως αυτό των Αμπελώνων Αργυρίου ή με ένα ροζέ από Mοσχοφίλερο! Και τα δυο έχουν όση οξύτητα χρειάζεται και είναι αρκετά αρωματικά! Αν μπει στη σάλτσα και καμία καυτερή πιπερίτσα ποντάρετε καλύτερα στο Μοσχοφίλερο με τον πιο φρουτώδη και «λουκουμένιο» χαρακτήρα.

6) Πέστο βασιλικού. Φυτικό και με νότες ξηρών καρπών θα ταίριαζε πολύ με μια αρωματική και συνάμα φυτική, Μalvasia Αromatica ( η επίγευση πικραμύγδαλου θα ταιριάξει υπέροχα με το πέστο) των Αμπελώνων Καραβιτάκη.

 

Bonus Tip: Μακαρονάδα με αχινό.  Φινέτσα και θάλασσα αποζητούν μανιωδώς ένα Aσύρτικο από την Σαντορίνη που με την οξύτητα και τους mineral τόνους θα συνοδεύσει εξαιρετικά αυτό το ιδιαίτερο έδεσμα. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από τη Σαντορίνη 34 του Αρτέμη Καραμολέγκου

 

 

Εύα Μαρκάκη
Wine Geek