ΑΡΘΡΑ 5 + 1 σειρές του Netflix που πρέπει να δεις και τι κρασί να πιεις

5 + 1 ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ NETFLIX ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΑΣΙ ΝΑ ΠΙΕΙΣ

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ! ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ NETFLIX!
5 + 1 σειρές του Netflix που πρέπει να δεις και τι κρασί να πιεις

Ο καιρός χάλασε, άρχισε να χειμωνιάζει οπότε το ντουέτο καναπές – Netflix θα φορεθεί πολύ. Που να τρέχεις σε μπαράκια και εστιατόρια μέσα στη βροχή και τη μουντάδα σκέφτεσαι και έχεις δίκιο. Από την άλλη μιας και θα κάτσεις σπίτι με το Netflix για παρέα θα θες και κάτι να πίνεις, σωστά; Σωστά! Είμαι εδώ για να δώσω και πάλι τη λύση με ένα χορταστικό άρθρο που σου λέει λιτά και περιεκτικά τι να δεις και τι να πιείς! Η λίστα περιλαμβάνει κλασικά και αγαπημένα αλλά και καυτά new entries (τόσο σε κρασί όσο και σε σειρές). Για πάμε!

  1. Casa de papel

Αν ανήκεις στη μειοψηφία που δεν έχει παρακολουθήσει τον professor και την ομάδα να κλέβουν με μοναδική μαεστρία το Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης τότε είσαι μάλλον τυχερός καθώς έχεις την ευκαιρία να δεις μαζεμένες τρεις επικές σεζόν αγωνίας και αδρεναλίνης παρέα με ένα ποτήρι Tempranillo, όπως το Bold των Αμπελώνων Καραβιτάκη. Εντάξει, ήταν σχεδόν αναμενόμενο μιας και το casa de papel είναι μια ισπανόφωνη σειρά γεμάτη ισπανικό ταπεραμέντο. Επιπλέον το κόκκινο είναι το χρώμα της συμμορίας και επειδή φοράνε  κόκκινες φόρμες αλλά και γιατί οι καρδιακοί παλμοί σου θα χτυπήσουν κόκκινο από το σασπένς.

  1. You

Αχ και τι δεν έχει κάνεις από αγάπη… Ο πρωταγωνιστής του You, o Joe Goldberg πάει την παράνοια του έρωτα ένα βήμα παρακάτω και γίνεται ο απόλυτος stalker της Beth μέχρι που τελικά την κατακτά με αμφίβολα αποτελέσματα και καταιγιστικές εξελίξεις. Ο τύπος είναι τελείως ψυχάκι αλλά παράλληλα, με ένα μαγικό τρόπο, καταφέρνει και είναι απίστευτα γοητευτικός και ελκυστικός. Ωραίες, νεανικές φάτσες, απίθανες εικόνες από τη ρομαντική Νέα Υόρκη και γενναίες δόσεις έρωτα ζητούν ένα ποτήρι ροζέ κρασί αλλά με πολυπλοκότητα και χαρακτήρα που εκπλήσσει. Καλά κατάλαβες, μιλάω για το badass Moschopolis 8.

  1. Peaky Blinders

Στη μεταπολεμική Αγγλία μια συμμορία με επικεφαλής τον Tommy Shelby επιδίδεται σε πολέμους μεταξύ συμμοριών, κλοπές, όπλα, βία και πολιτικά παιχνίδια, πάντα με απαράμιλλο βρετανικό στυλ. Καταπληκτική σκηνοθεσία και ένας Cillian Murphy στα καλύτερα του (το λένε και οι κριτικοί, όχι μόνο εγώ), θα σε κάνουν να κολλήσεις από το πρώτο επεισόδιο. Στη σειρά ο Tommy Shelby είναι ένας αιμοσταγής γκάνγκστερ που σίγουρα θα έπινε ένα ρωμαλέο κόκκινο κρασί που θα ζητούσε αίμα όπως τo Deux Dieux της Οινοποιίας Αιβαλή.

  1. Sex Education

Πόσο εύκολο είναι να είσαι έφηβος και να ανακαλύπτεις τη σεξουαλική σου ταυτότητα στην καταπιεστική κοινωνία των 80s; Καθόλου! Πόσο μάλλον αν η μητέρα σου είναι sex therapist και σου υπεραναλύει ότι γυρίζει γύρω από το sex, κάνοντας σε θέμα για το βιβλίο της (AWKWARD)! Αυτή είναι η ζωή του Otis Milburn, που αποφασίζει με τη βοήθεια μιας περιθωριοποιημένης συμμαθήτριας του, να κάνουν συμβουλευτική στους συμμαθητές τους για τα σεξουαλικά τους προβλήματα. Απολαυστική κωμωδία με πολλά τρυφερά μηνύματα, γαρνιρισμένη με εφηβική αθωότητα και χρυσόσκονη. Το ιδανικό της ταίρι θα ήταν ένα αγνό (χωρίς θειώδη), αθώο και εύθραυστο κρασί όπως η Πειραματική Μαλαγουζιά Μάτσα.

  1. Ugly delicious

ΠΡΟΣΟΧΗ: μην το δείτε με άδειο στομάχι. Ο David Chang, πασίγνωστος σεφ στην Αμερική, εξερευνά εικονικά φαγητά όπως η πίτσα, το sushi, τα τάκος σε διάφορες γειτονιές και ανακαλύπτει νόστιμες και τρυφερές ιστορίες ανθρώπων. Γαργαλιστικά νόστιμο και ακραία λιγουρευτικό θα σε κάνει να κολλήσεις και σίγουρα να πεινάσεις. Εδώ το κρασί είναι δύσκολη υπόθεση γιατί μπορεί να παραγγείλεις από κινέζικο μέχρι σουβλάκια όσο θα το βλέπεις. Καταλήγουμε λοιπόν σε 2 επικά passe-partout: ρετσίνα και αφρώδες! Πιο συγκεκριμένα θα διάλεγα τη Ρόζα από το Οινοποιείο Κεχρής ή το Brut Cuvee Special του Κτήματος Καρανίκα

Μισό λεπτό, με ενημερώνουν από το control πως ο συνάδελφος, Γιάννης Ζερδές θέλει να κάνει μια παρέμβαση, προτείνοντας μια bonus σειρά.

Bonus: The Spy

To bonus δε θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτή την αριστουργηματική και καθηλωτική μίνι-σειρά, The Spy. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εμπλουτισμένα από τον Gideon Raff (Homeland, Prisoners of War) ξετυλίγει την ιστορία του Eli Cohen, του μεγαλύτερου και γνωστότερου Ισραηλινού κατασκόπου, ο οποίος στις αρχές του 1960 έδρασε ως μυστικός πράκτορας της Mossad στη Δαμασκό, αποσπώντας απόρρητες πληροφορίες του Στρατού της Συρίας. Ο Sacha Baron Cohen, το αστέρι του Ali G, του Borat και του Bruno, που υποδύεται τον Eli, κάνει την μεγάλη έκπληξη και καταφέρνει να μας υπενθυμίσει πως υπάρχουν και αυτού του είδους οι σειρές. Έξυπνες, δυνατές και φοβερά πολυεπίπεδες. Τι θα ταίριαζε στον άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα; Με σιγουριά, το ιδανικό λευκό κρασί θα ήταν ο Δωρικός Οίνος της Οικογενείας Μπαλατσούρα, η μεγαλύτερη undercover έκπληξη που έχουμε δει ποτέ. Από την άλλη μεριά, το ιδανικό κόκκινο κρασί γι’ αυτή τη σειρά θα ήταν ο Oniros του Κτήματος Κούρτη, το φαντασμαγορικό πολυποικιλιακό blend, το οποίο όσες φορές και να το δοκιμάσεις, πάντα θα ανακαλύπτεις κάτι νέο και άκρως ενδιαφέρον. 

Enjoy!

 

Εύα Μαρκάκη

Wine Geek