ΑΡΘΡΑ Τα Highlights της Επικής Γευσιγνωσίας "The Ultimate Riesling Experience"

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΕΠΙΚΗΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ "THE ULTIMATE RIESLING EXPERIENCE"

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΗ ΖΗΛΕΥΕΙΣ! ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ HIGHLIGHTS ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ! ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…
Τα Highlights της Επικής Γευσιγνωσίας "The Ultimate Riesling Experience"

Ας μιλήσουμε για Riesling ή μάλλον, πιο συγκεκριμένα, για την επική γευσιγνωσία "The Ultimate Riesling Experience" που είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε πριν λίγες μέρες.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος, μαζί με τη συνεργάτιδά του Κατερίνα Τσότσου, έφερε τα καλύτερα του Riesling και θησαυρούς από την προσωπική του συλλογή και μας ταξίδεψε στα γραφικά αμπελοτόπια του Pfalz και του Mosel.

Πόσο επηρεάζει το έδαφος και ο τύπος του γρανίτη το κρασί; Πως παλαιώνει και πως εξελίσσεται; Πως είναι ένα Riesling με βοτρύτη;

Δοκιμάσαμε μυθικά κρασιά, από διαφορετικά αμπελοτόπια, του οινοποιείου Dr. Loosen του Villa Wolf.

Τα Highlights

  • DR. L RIESLING DRY 2018 - Το οποίο απ'ότι φαίνεται θα είναι πάντα ένα από τα πιο value for money Riesling ever, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά για τα υπόλοιπα.
  • FORSTER PECHSTEIN RIESLING 2013 - Η νέα χρονιά, του ήδη αγαπημένου "Library Release" Riesling, η οποία είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του 2012.
  • RIESLING WEHLENER SONNENUHR GG 2017 - Ένα από τα πιο κομψά και ταυτόχρονα εκρηκτικά Grand Cru Riesling, όπου το ιδιαίτερο terroir του (μπλε γρανίτης), καθρεφτίζεται στο κρασί με απίστευτη καθαρότητα και mineral χαρακτηριστικά.
  • RIESLING ERDENER PRÄLAT GG RESERVE 2012 - Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν αυτό το βαρύ πυροβολικό, με την αστρονομική βαθμολογία 100 pts από το περιοδικό Falstaff, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό.
  • RIESLING BEERENAUSLESE 2015 - Η βραδιά μας έκλεισε πανηγυρικά και γλυκά, με το αυτό το επικό Beerenauslese, το οποίο πρέπει απαραιτήτως να δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου!