ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο με κόλιανδρο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ! ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ!
ΥΛΙΚΑ
- 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
- 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
- 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
- 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
- ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
- 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
- φέτες lime για το σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
- Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
- Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.
Συνδυασμός με κρασί
Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.