Ναι, wine cocktails με ρετσίνα. Γίνεται; Αμέ! Και μάλιστα, όχι με οποιαδήποτε ρετσίνα. Οι δύο πρωτοποριακές, εναλλακτικές ρετσίνες του οινοποιείου Κεχρής αποτελούν τη βάση για δύο μοναδικά cocktails, στηριγμένα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους!
Για αρχή, ας μιλήσουμε για τον Αφρό του Οινοποιείου Κεχρής. Ο Αφρός είναι μια ανάλαφρη, δροσιστική petnat ρετσίνα. Τι θα πει petnat; Θα πει ότι είναι γεμάτη φυσαλίδες. Η πολύ περιορισμένη χρήση ρετσινιού και η πρωτοποριακή οινοποίηση, την κάνει σίγουρα την πιο πρωτότυπη ρετσίνα που κυκλοφορεί. Την είχαμε πάντα στο μυαλό μας σαν μια γαστρονομική επιλογή, αλλά όταν τη δοκιμάσαμε σε wine cocktail, ήταν μια αποκάλυψη.
Το Αφρός Breeze είναι δροσερό, με απολαυστική οξύτητα και αλμυρό τελείωμα. Ελαφρύ σε αλκοόλ, είναι ιδανικό ως απεριτίφ αλλά αν ψήνεσαι, συνοδεύει εξαιρετικά τους πικάντικους και αλμυρούς μεζέδες της ελληνικής ή της έθνικ κουζίνας.
Θα χρειαστείς:
Η προετοιμασία
Σε ένα ποτήρι τύπου Old-fashionned, άλειψε το μισό χείλος με λίγο λάιμ. Αναποδογύρισε το ποτήρι μέσα σε αλάτι, ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση στη μισή περιφέρεια του χείλους. Βάλε τον πάγο και πρόσθεσε τον Αφρό, τον χυμό λάιμ, τη βανίλια και το σιρόπι. Ανάδευσε προσεκτικά, για να κρατήσεις τον λεπτό αφρισμό του κρασιού. Πρόσθεσε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και είσαι έτοιμος.
Η Ρόζα του Οινοποιείου Κεχρής είναι άλλη μια πρωτότυπη προσέγγιση στην αγαπημένη του Στέλιου Κεχρή, ρετσίνα, με βάση Ξινόμαυρο από τη Γουμένισσα, ροζέ οινοποίηση και πέρασμα από βαρέλι. Μέχρι τώρα την απολαμβάναμε με τόνο στα κάρβουνα ή ένα ωραίο ιμάμ. Τώρα τη δοκιμάσαμε σε cocktail και είπαμε «μόνο μπράβο»
Θα χρειαστείς:
Η προετοιμασία
Βάλε πάγο σε ένα ποτήρι τύπου Old-Fashionned και πρόσθεσε τη Ρόζα, τον χυμό λάιμ, το triple sec, τον πουρέ raspberry και τη λεβάντα. Για εντυπωσιακό άρωμα, τοποθέτησε στο κοκτέιλ σου λίγα φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου.
Ανάδευσέ το προσεκτικά και είναι έτοιμο.