ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαροκροκέτες με κουρκούτι ούζου

ΚΑΛΑΜΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ. ΤΡΑΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΡΕΤΣΙΝΑ!

ΥΛΙΚΑ

Πλοκάμια από φρέσκα καλαμαράκια


Για το Κουρκούτι
2 στίγματα κρόκο Κοζάνης
30 ml. ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
250 ml. σόδα αναψυκτικό
Θυμάρι
Αλεύρι φαρίνα
Αλάτι


Για το Ντρέσινγκ
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
Χυμό λεμονιού
χυμό πορτοκαλιού
60 ml. ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Για το αρωματικό κουρκούτι ούζου:

Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το ούζο με τα στίγματα του κρόκου να μουλιάσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά, μαζί με το ούζο και τον κρόκο, εκτός από το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρ, γιατί μπορεί να μη χρειαστεί όλο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό, ο οποίος θα στέκεται πάνω στα πλοκάμια.

Για το Ντρέσινγκ:

Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μία παχύρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 – 2 στίγματα σαφράν πριν σερβίρουμε.

Για τις κροκέτες:

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να κάψει. Αλευρώνουμε τα πλοκάμια, τα οποία έχουμε αφήσει σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά. Ρίχνουμε τα πλοκάμια στο κουρκούτι ένα ένα και με την βοήθεια ενός πιρουνιού, τα γυρνάμε ώστε να καλυφθούν καλά. Έπειτα τα ρίχνουμε ένα ένα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, για να "τραβήξει" το περιττό λάδι.
Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές μαζί με τη σάλτσα.

 

Έυα Μονόχαρη

Food Blogger