ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοιρινό με πάπρικα

10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ! ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ!

ΥΛΙΚΑ

  • 600 gr χοιρινό, κομμένο σε κύβους
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 600 ml ζωμό κότας (Εναλλακτικά 1 κύβος ζωμού κότας σε 500 ml νερό)
  • 5 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας Κορν φλάουρ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι έως ότου μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το χοιρινό κρέας και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το κρέας να ψηθεί καλά.

Προσθέστε το ζωμό, την πάπρικα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να συρρικνωθεί κατά περίπου το 1/3 (περίπου 15 λεπτά).

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.

Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και προσθέστε στη σάλτσα ώστε να πήξει.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός με ένα έντονο, γεμάτο Syrah θα ενδυναμώσει αρωματικά τον πικάντικο (όχι απαραίτητα καυτερό) χαρακτήρα του πιάτου και θα το αναδείξει σε μια μοναδική εμπειρία. Κρασιά με βάση το Syrah και πικάντικο χαρακτήρα θα σταθούν εξίσου καλά δίπλα του.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο