ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φρικασέ Χοιρινό με Σέλινο

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ!

ΥΛΙΚΑ

  • 1500 gr. χοιρινό
  • 1200 gr. σέλινο
  • 3 φλυτζάνια ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο λεμόνι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χοντροκόβουμε το σέλινο και το ζεματάμε σε άφθονο καυτό νερό το σέλινο για 5 λεπτά, κατόπιν το στραγγίζουμε.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας πολύ καλά και από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται.

 Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Προσθέτουμε το σέλινο και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 35 περίπου λεπτά.

Αν χρειαστεί αλατίζουμε ή προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη, αφού δοκιμάσουμε πρώτα και ελέγξουμε τα υγρά του φαγητού.

Μόλις βράσει το φαγητό αποσύρουμε από την φωτιά. Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι από το ζουμί του φαγητού. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε μια αφράτη μαρέγκα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους, το λεμόνι και το ζουμί από το φαγητό. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και σερβίρουμε με ένα λευκό κρασί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger
Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο