ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασολάδα με λουκάνικο

20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

TO ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ, Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ, ΑΠΟΚΤΑ ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!

ΥΛΙΚΑ

400 gr. φασόλια λευκά
300 gr. λουκάνικο χωριάτικο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό πράσο
1-2 κλωναράκια σέλινο
1 μεγάλο καρότο
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνη
150 ml. Ελαιόλαδο
Πάπρικα γλυκιά
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Μαντζουράνα
Θυμάρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε τα φασόλια να μουλιάσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Την άλλη μέρα τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά αλλά όχι να λιώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου και ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια και το λουκάνικο σε μέτριες φέτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα λαχανικά. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά.

Μέσα σε μια γάστρα ή πυρίμαχο σκεύος με καπάκι προσθέτουμε τα φασόλια, τα σωταρισμένα λαχανικά με το λουκάνικο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο για να καλυφθούν τα φασόλια.
Το παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε έξτρα ζεστό νερό για συμπλήρωμα.
Ψήνουμε για 4 περίπου ώρες σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να χυλώσουν!


Σερβίρουμε την φασολάδα και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο μπούκοβο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο