ΣΥΝΤΑΓΕΣ Burger σολομού

4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

BURGER ΣΟΛΟΜΟΥ

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ BURGER ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ BURGER ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ! ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ!

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 kgr φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 4 ολόκληρα σιταρένια ψωμάκια για burger

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόψτε το σολομό σε μικρά κομματάκια, βάλτε τον σε ένα μπολ και πλάστε τον με τα χέρια μέχρι να γίνει κάπως ομογενοποιημένος.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ψωμάκια και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμιχθούν καλά. Φτιάξτε 4 ίσου μεγέθους μπιφτέκια.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι (ή γκριλ) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια σολομού γυρίζοντάς τα έως ότου ροδίσουν - περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, τοποθετήστε τα μπιφτέκια πάνω στα ψωμάκια και σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα BBQ, μαρούλι και κρεμμύδι.

Συνδυασμός με κρασί: Ο σολομός είναι εκ φύσεως λιπαρό ψάρι και ζητάει λευκά κρασιά με οξύτητα και ένταση ή αν πρόκειται για κόκκινο κρασί αυτό πρέπει να έχει φρουτώδη χαρακτήρα και μαζεμένες τανίνες.

Οι προτάσεις μας: Primus Ζίτσα - Κτήμα Γκλίναβος, Artis - Οινοποιία Αλεξάκη.

Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο